Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.02.2011.

17:43

RG ostaje na istom mestu (video)

Rolan Garos, drugi Grend slem turnir u sezoni, i dalje će se održavati na istom mestu, ali će kompleks “Port d’otil” posle renoviranja biti veći i atraktivniji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tako je u nedelju odlučila Francuska teniska federacija (FFT), a staro zdanje dobilo je bitku sa konkurentskim lokacijama – Versajem, Gonesom i Marne-la-Valeom.

Čelni ljudi FFT odluku su obrazložili željom da se sačuva jedinstvena istorija stara više od 80 godina, ali i da se zdanje uveća za 60%

.“Port d’otil je odabrao ambiciozni, prestižni projekat gledajući odlučno u budućnost”, dodaje se u saopštenju FFT-a.

Novi Rolan Garos činiće 35 terena, nova pres-sala i centralni teren sa pokretnim krovom, tako da će se igrati i kada pada kiša, a moći će da se odigrava i večernji program.

“Cilj nam je bio da ponudimo projekat sa pravom budućnošću i velikim kvalitetom. Takođe, želeli smo da poboljšamo utisak i udobnost igrača i gledalaca”, rekao je predsednik Federacije Žan Gahasan.

Renoviranje starog kompleksa koštaće i do tri puta manje nego da se sve gradi ispočetka na nekom novom mestu, a prošireno zdanje imaće 33,8 ari umesto dosadašnjih 21,3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu